Rouletteregler

Det finns många olika sorters roulette att välja mellan och även två roulettetyper med samma namn kan tillämpa olika rouletteregler i olika casinon. Det är därför alltid viktigt att kontrollera vilka rouletteregler som gäller vid just det bord man tänker spela.
När du spelar roulette kan du antingen lägga hela din satsning på ett visst nummer eller sprida ut satsningen över flera olika nummer. Det är normalt denna spridning av satsningen som känns komplicerad när man håller på att lära sig rouletteregler eftersom det finns många olika spridningar att välja mellan och de olika satsningarna följer olika rouletteregler, till exempel med avseende på hur mycket man får betalt.
När man spelar roulette kan man förutom satsningar på numren även satsa på Rött/Svart och Udda/Jämnt. Dessa okomplicerade satsningar är mycket populära bland personer som håller på att lära sig rouletteregler eftersom det är mycket enkla att förstå sig på.
Rouletteregler för call bets på fransk roulette
Många nybörjare som håller på att lära sig att spela roulette och hur rouletteregler fungerar håller sig borta från den franska rouletten eftersom den med sina call bets kan upplevas som extra komplicerad. De rouletteregler som styr call bets på fransk roulette är dock inte alls svåra att lära sig och att förstå dessa rouletteregler bidrar till att göra spelet ännu roligare.

• Om du säger till croupieren att du vill satsa på voisins du zero innebär det att du satsar på de 17 nummer som ligger närmast nollan på roulettehjulet.

• Om du säger till croupieren att du vill satsa på tiers du cylindre innebär det att du satsar på de 12 nummer som ligger mitt emot nollan på roulettehjulet.

• Om du säger till croupieren att du vill satsa på orphelins innebär det att du satsar på de 8 nummer som vare sig är voisins du zero eller tiers du cylindre.

• Om du vill satsa på alla nummer som slutar på en viss siffra ropar du finales en plein och sedan det nummer du valt. Att ropa finales en plein 2 innebär alltså att du satsar på 2, 12, 22 och 32.

• Om du vill satsa på alla nummer som slutar på någon av två utvalda siffror ropar du finales a cheval och sedan det nummer du valt. Att ropa finales en plein 3 4 innebär alltså att du satsar på 3, 4, 13, 14, 23, 24, 33 och 34.

Du kan läsa ytterligare på vår roulette sida där vi förklarar närmre och ger exempel på olika roulettespel